Genoeg geWASTE

 

 

 

Genoeg geWASTE-feest op 20 november in mfa de symfonie GAAT NIET DOOR

Het feest zou de afsluiting zijn van de drie weken durende campagne Genoeg geWASTE waarin Tilburgse huishoudens hun voedselverspilling hebben bijgehouden (info zie hieronder).  Vanwege het zeer geringe aantal aanmeldingen voor de maaltijd waarmee het feest zou worden afgesloten is besloten het feest niet door te laten gaan.

Genoeg geWASTE

Van 30 oktober tot 19 november 2016 organiseert Bureau Ver(?)antwoord
Genoeg geWASTE om huishoudens te stimuleren minder voedsel te verspillen.

Met deze activiteit wil Bureau Ver(?)antwoord een bijdrage leveren aan vermindering van voedselverspilling omdat het bizar is om voedsel te kopen en dit niet op te eten maar in de vuilnisbak te gooien. Ruw geschat verspillen de inwoners van Tilburg jaarlijks voedsel ter waarde van ongeveer 30 miljoen euro.

Hoe deelnemen?

Als u wilt deelnemen kan dat door vóór 28 oktober een e-mail te sturen naar jan@bureauverantwoord.nl  met als onderwerp: Genoeg geWASTE. U ontvangt dan een korte vragenlijst, de invulinstructie en de invulformulieren voor de drie weken.

Wat moet U doen als deelnemer?

Op deze formulieren vult u dagelijks de verspilling in uw huishouden in grammen in. Na afloop van de eerste week stuurt u uw ingevulde formulier naar jan@bureauverantwoord.nl.  Deze verspilling in de eerste week is uw nulmeting. Na afloop van de derde week is duidelijk hoeveel de verspilling in de 2e en 3e week is afgenomen ten opzichte van de eerste week.

Ook kunt u op www.facebook.com/genoeggewaste vragen en tips over voedselverspilling delen met anderen.

En wat vooral belangrijk is

Ga ná 19 november door met minder voedsel verspillen. Beloon bijvoorbeeld u (en uw gezin) hiervoor door voor iedere dag dat uw niks verspild geld in een spaarpot te doen. Kies van te voren een streefbedrag en een bestemming voor het spaargeld. Zo maakt u voor uzelf uw gedragsverbetering heel tastbaar. U beloont uzelf.

Veel achtergrondinformatie over voedselverspilling is te vinden op www.foodbattle.nl/voedselverspilling.

Genoeg geWASTE is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Tilburg, een bijdrage vanuit Rabobank Tilburg en omstreken en particuliere bijdragen.
 
15-373-soc-beeldmrk-eenwereldtwinnen