Persbericht: De impact van lokale voedselinitiatieven
Boxtel, maart 2014
Een groeiende groep burgers heeft weinig vertrouwen meer in grote bedrijven en de politiek. Zij gaan daarom zaken zoals hun voedselvoorziening op een andere manier regelen. Honderden initiatieven zijn er de afgelopen jaren in Nederland op dit gebied ontstaan. Buurtmoestuinen, directere aankoop bij de boeren, voedselcoöperaties, ruilsystemen etc.Dragen deze initiatieven bij aan het tot stand brengen van een wezenlijk ander bestel met minder voedselverspilling of maken ze gebruik van de mogelijkheden binnen het huidige bestel waarin de Nederlanders het overgrote deel van hun voedsel bij de supermarkt kopen en in de toekomst zullen blijven kopen? Over deze vraag zal Jan Vugts op donderdag 27 maart in gesprek gaan met bezoekers tijdens de vierde bijeenkomst van de cyclus “Naar een nieuw bestel”, waarin vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar oorzaken, gevolgen en oplossingen voor de huidige crisis.
Jan Vugts is afgestudeerd econoom, was werkzaam als coördinator van de stedenband tussen Tilburg en de Nicaraguaanse stad Matagalpa en organiseert sinds 1998 vanuit zijn bedrijf, Bureau Ver(?)antwoord, activiteiten over duurzamer voedsel en eerlijke handel. Dit zijn bijvoorbeeld presentaties, gastcolleges, Wereldmaaltijden, proeverijen, Verdiepingsmaaltijden, een Fair trade maand en workshops. Jan is o.a aangesloten bij Goei Eete en de stadse boeren community, is bestuurslid van de Stichting Werelddelen (bedenkers van het concept van de Wereldmaaltijd) en bestuurslid van de Stichting Omslag in Eindhoven.
Aanvang 19.30 uur. Locatie: Ridderzaal van Kasteel Stapelen, Stapelen 1 te Boxtel. Toegangsprijs 7,50 euro. Aanmelden via info@kasteelstapelen.nl
lokale voedselinitiatieven Naar een nieuw bestel