Lekker eten in goed gezelschap en je daarbij verdiepen in de actualiteit op gebied van voedsel en landbouw, dat kan in Tilburg nagenoeg elke maand tijdens de Verdiepingsmaaltijd. Op 20 maart is de 2e Verdiepingsmaaltijd in De Verdieping in de St. Annastraat. Charles Waagenaar bereidt deze maaltijd met veel liefde en vakmanschap. Hij maakt alles met verse ingrediënten, niets komt uit een pakje!
Er wordt gezocht naar producten uit de omgeving en van het seizoen en uiteraard gaat de voorkeur uit naar biologisch en fair trade. In deze maaltijd geen vlees, want de productie daarvan zorgt voor een enorme verspilling van voedsel: veel landbouwgrond die geschikt is voor de verbouw van voedsel voor de mens wordt nu gebruikt voor de productie van diervoeder. Bovendien produceert de veehouderij 18% van de broeikasgassen. De Verdiepingsmaaltijd is een initiatief van Bureau Ver(?)Antwoord. Aanmelden voor deelname is verplicht en kan tot en met 18 maart via jan@bureauverantwooord.nl
De maaltijd begint om 18.30 uur. Deelname aan de maaltijd kost 8 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen.