Tilburg Food Story

Van 15 tot en met 21 september vinden er in Tilburg diverse activiteiten plaats om u te laten genieten van voedsel uit (de omgeving van) Tilburg. Informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op www.tilburgfoodstory.nl. Ook de Verdiepingsmaaltijd die ik samen met anderen maandelijks organiseer is opgenomen in de activiteiten van Tilburg Food Story.
Kopen van eten uit de directe omgeving van Tilburg levert een belangrijke bijdrage aan de mogelijkheden van boeren en tuinders om meer geld voor hun producten te vragen. Doordat de keten veel korter is dan bij aankoop van voedsel in de supermarkt hoeft deze hogere prijs bij de boer niet te resulteren in meer kosten voor de consument. Bovendien bied deze kortere keten de mogelijkheid voor jou als consument om de producent persoonlijk te leren kennen.

Over Jan Vugts

Geboren in 1959, getrouwd, twee kinderen. Afgestuurd in het vak Economie van de Ontwikkelingslanden met scriptie over de bananenproductie in Costa Rica. Sinds 1998 werkzaam als zelfstandig ondernemer in Bureau Ver(?)antwoord. Vrijwilliger bij Stedenband Tilburg - Matagalpa en Stichting Werelddelen.