Van overschot naar smakelijk eten

Week tegen de Voedselverspilling

van overschot naar smakelijk eten
van overschot naar smakelijk eten

Vanaf 4 september vragen Resto-013, Bureau Ver(?)antwoord en de Facebookgroep Tilburgs Kliekjes Doorgeefluik aandacht voor voedselverspilling. In deze week worden Resto-013 maaltijden ingrediënten gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Degenen die deelnemen aan de maaltijden bij Resto-013 in deze week ontvangen een brochure met daarin tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Op maandag 4 september zal het eerste exemplaar van deze brochure worden aangeboden aan een vertegenwoordiger van de gemeente Tilburg bij de maaltijd in MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1.

Veel mensen onderschatten hoeveel voedsel zij zelf weggooien. Gemiddeld werd er in 2016 in Nederlandse huishoudens 41 kilogram per persoon weggegooid.  Vooral brood, zuivel, groente en fruit verdwijnen in de kliko.

Aanschuiven

In de Week tegen de voedselverspilling zullen er in totaal acht maaltijden worden georganiseerd op vier verschillende locaties. De locaties zijn MFA Het Kruispunt, MFA Symfonie, De Tongerlose Hoef en MFA De Poorten. Deelnemen aan de maaltijd kost € 2 (voedselbankleden), € 4 (meedoen-regeling) of € 7 (overige gasten). Kinderen betalen de helft. Om mee te kunnen eten moet je je vooraf even aanmelden. Dit kan via resto-013.nl. Hier vind je ook overige informatie.

 

Over Jan Vugts

Geboren in 1959, getrouwd, twee kinderen. Afgestuurd in het vak Economie van de Ontwikkelingslanden met scriptie over de bananenproductie in Costa Rica. Sinds 1998 werkzaam als zelfstandig ondernemer in Bureau Ver(?)antwoord. Vrijwilliger bij Stedenband Tilburg - Matagalpa en Stichting Werelddelen.